V hodině EkV, v rámci tématu Plýtvání potravinami, žákyně a žáci zavítali do místní prodejny potravin. Tam zjišťovali, jak se obchodní řetězce vypořádávají se starým pečivem či uzeninami, jak přísně je vybírána zelenina a ovoce na pult, co se děje s potravinami s prošlou dobou spotřeby či překročenou dobou minimální trvanlivosti a kolik neprodaných potravin taková menší prodejna vyhodí. Žákům pracovnice prodejny vyšly velmi vstříc a odpovídaly na zvídavé dotazy. Následovala diskuze o ekologickém i ekonomickém přístupu k nákupu a spotřebě potravin. Mgr. P. Strnad
Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.